excellent

Do you know the origin of the cannabis plant?

History-cannabis-cbd

Cannabis har et langt, dybtgående og komplekst forhold til menneskeheden. Så jeg tænkte, tage et dybere kig på, hvordan det har formet civilisationer, som vi kender dem i dag.

Topskud, cannabis, weed, skunk, sativa, marijuana eller hvad end du kalder det, så kender vi alle til cannabisplanten, som har været en fast bestanddel af civilisationen i over 10.000 år.

Cannabisplanten har altså i mange tusinde år, været i harmoni med os mennesker og anset som en gave fra naturen med et utal af anvendelsesmuligheder.

Oprindelse af Cannabis

Et tysk forskerhold ved universitet Berlin Frie. Universitet har gennemført en lang undersøgelse af cannabisplantens oprindelse, deres resultater blev offentliggjort i landbrugstidsskriftet Vegetation History and Archaeobotany.

Ifølge undersøgelsen dukker cannabisplanten op i slutningen af ​​den sidste istid, som går, et sted mellem, 10.000 og 11.500 år tilbage. Det tyske forskerhold kunne også berette om cannabisplantens ophav, som stammer fra Asien nærmere bestemt Mongoliet.

De næste mange, mange år brugte oldtidens, asiatiske stammefolk cannabisplanten til spirituelle og religiøse begivenheder samt udnyttede dens medicinske egenskaber mod sygdom.

Cannabisplantens vej til Europa

Først for ca. 5.000 år siden begyndte de asiatiske stammefolk at få nomadiske tendenser. De drog på tur igennem Europa og dannede historiske handelsruter imellem Asien og Europa. Her udvekslede man afgrøder og Cannabisplanten var kommet til Europa

billede-postmanflowers

Vejrforholdene var gunstige for cannabisplanten som afgrøde i Europa, og cannabisplanten marcherede med raske skridt. Dog anvendte vi Europæer ikke cannabisplantens euforiserende egenskaber, men brugte cannabisplantens fibre til at bygge reb, tøj osv.

Cannabisplantens fibre spillede ligeledes en kæmpe krigshistorisk rolle for Europas lande, f.eks. Spanien og Storbritanniens store flåder var holdt sammen med sejl og reb lavet af cannabis.

De gode tider varer ikke evigt

Grundet politiske årsager er cannabisplanten de seneste årrækker været i en slags mørk tidsalder.

Det frygtes nu, at cannabisplantens euforiserende stof (THC) kan være det farligste gatewaystof i historien, og forbydes i store dele af verdenen, det er dog en misforstået teori.

Trods mange augmenter fra begge lejre, kan man ikke tage fra cannabisplanten, at den trods alt har været frit tilgængelig i 10.000 år og først for nylig er blevet gjort tabubelagt og genstand for kriminalitet.

Skal tavlen vaskes ren?

Det mener vi i hvert fald, hvis du er intereseret i cbd-topskud eller økologisk CBD-olie eller andre cannabisprodukter kan du tjekke vores udvalg her.